fbpx
Chinese restaurants krijgen veel minder klanten door coronavirus, mogelijk noodgedwongen sluitingen

GFC NIEUWS- Chinese restaurants krijgen sinds het uitbreken van het coronavirus veel minder klanten. Klanten vermijden de eethuizen omdat ze bang zijn besmet te raken. De Chinese restauranthouders maken zich zorgen over het voortbestaan van hun zaken. Een groot deel is bang dat ze noodgedwongen zullen moeten sluiten indien er op korte termijn geen sterke verbetering komt in het bezoekersaantal.

Het is voor sommige ondernemers niet haalbaar om de vaste kosten die gewoon blijven doorlopen, langer te betalen.

Dat zeggen meerdere Chinese restauranthouders in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Nederland.

“Het probleem is niet alleen gaande in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, andere omringende Europese landen, Australië en het Verenigd Koninkrijk”, is de uitleg.

Een Chinese restauranthoudster in Amsterdam vertelde vrijdag aan RTL 4 tv dat de situatie ernstig is. “Als er niet gauw meer klanten komen, zullen velen van ons helaas onze deuren moeten sluiten. Men is nodeloos bang voor het coronavirus”, zei ze.

In Nederland ging het al jaren heel slecht met de Chinese restaurants. Sinds 2014 zijn er in Nederland alleen al meer dan 300 restaurants gesloten. De verwachting van analisten vorig jaar was dat er de komende jaren significant meer noodgedwongen zullen moeten sluiten, mede omdat het eten minder populair is.

“Met de angst voor het coronavirus zal dat aantal nu alleen maar toenemen”, legt een ondernemer uit Den Haag aan GFC Nieuws uit.

Of er in Suriname of andere Zuid- Amerikaanse landen sprake is van een terugval van het aantal klanten door de angst voor het coronavirus, is niet duidelijk. Er zijn voor zover bekend geen recente cijfers hierover bekendgemaakt.

Een arts zegt aan GFC Nieuws dat het zeer overdreven is om restaurants te mijden vanwege het coronavirus. “In Suriname en ook in Nederland zijn er nog geen gevallen bekend van coronabesmettingen. Het is wat mij betreft dan wel erg absurd om om die reden niet naar een restaurant te gaan”, aldus de medicus.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.