fbpx

Chinese ambassade verzet zich tegen uitspraken minister Pompeo

GFC NIEUWS- Tijdens een werkbezoek aan Suriname maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, volgens de Chinese ambassade in Suriname, zeer provocerende uitspraken richting China die onacceptabel zijn.
Pompeo was donderdag voor een bliksembezoek in Suriname. Na een onderhoud met president Chandrikapersad Santokhi is op een gezamenlijke persconferentie ingegaan op vragen van journalisten.
Onder het mom van ‘democratie’, ‘vrijheid’ en ‘mensenrechten’ zouden uitspraken als zou China zich niet altijd houden aan regels die gelden in Suriname zijn gedaan door Pompeo. De ambassade benadrukt dat China en Suriname jarenlange vriendschapsbanden onderhouden en dat het land respect heeft voor wet en recht in het land.
De ambassade meent dat de minister opzettelijk de goede relatie wil vertroebelen. De Chinese regering heeft volgens de ambassade er altijd op aangedrongen dat Chinese overzeese ondernemingen overzeese wet- en regelgeving naleven. Verder is de samenwerking tussen Suriname en China transparant en eerlijk.
Zij dringen erop aan dat Pompeo de feiten en waarheden respecteert en de arrogantie en veroordeling verwerpt.

BEKIJK OOK
Groep Filipijnse verpleegsters wordt deze week verwacht in Suriname