fbpx
Chinese ambassade doneert 23 beademingsapparaten aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Chinese ambassadeur, Liu Quan, heeft tijdens een beleefdheidsbezoek aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid 23 beademingsapparaten gedoneerd.

Dit bezoek vond plaats met het oog op het feit dat China in het kader van de Covid-19-bestrijding een aantal donaties heeft gedaan aan de Surinaamse regering en bereid is deze ondersteuning te continueren.

Voor de volksgezondheid minister is deze geste een welkome ondersteuning, omdat de opnamecapaciteit nu al tegen het maximale begint aan te lopen. Ook deed de Chinese ambassadeur volgens de minister het verzoek dat de regering het voorstel bekijkt waarin China voor de bestrijding van Covid-19, ondersteuning van artsen toezegt die werken volgens de traditionele geneeswijzen.

De Chinese overheid doet via ambassadeur Liu Quan het verzoek dat de Surinaamse regering de mogelijkheid bekijkt dat er een testbeleid ontwikkeld wordt voor personen die willen afreizen naar China.

Minister Ramadhin heeft daarbij aangegeven dat het Covid Managementteam ook bezig is een testbeleid voor te bereiden en dat de ambassadeur daarvan op de hoogte zal worden gesteld. Ook de samenwerking tussen China en Suriname is besproken voor wat betreft het ondersteunen van elkaars infrastructuur op het gebied van gezondheidszorg.

China heeft volgens de minister financiële middelen vrijgemaakt ter bestrijding van Covid-19. Over deze middelen kan Suriname beschikken middels goede project proposals.

“De strijd tegen dit virus kost enorm veel geld en vormt een druk op onze financiële huishouding. Alles wat we van buiten kunnen halen met goede projecten, moeten we zeker aangrijpen”, aldus minister Ramadhin.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.