fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het versterken van de band met Suriname benadrukt.
Tijdens de ontmoeting is er gesproken over het hernieuwen van de Memorandum of Understanding (MoU) tussen beide landen, geo-mapping van de mineralen in Suriname en assistentie bij het onderzoek van het gebruik van een bepaald bestanddeel dat mogelijk cyanide bevat en dat gebruikt wordt bij de goudwinning en daarbij schadelijk is voor het milieu.
Een ander aandachtspunt was het creëren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van ‘climate smart mining’, een alternatieve milieuvriendelijke ontginningsmethode.
De ambassadeur deed verder de toezegging zijn ondersteuning te bieden bij het identificeren van investeerders op het gebied van olie en gas. Ook zullen de mogelijkheden bekeken worden voor het exporteren van bronwater naar het Caribisch gebied, meldt het ministerie in een bericht.

OOK INTERESSANT
Suriname participeert aan Caribbean Culture Day 2023 in Beijing