fbpx

China schenkt Suriname paddenstoelentrainingen

China biedt Suriname de studiemogelijkheid zich te ontwikkelen in het telen van eetbare paddenstoelen. Een delegatie van de Chinese ambassade besprak eerder deze week met betrokken deskundigen en directieleden van het ministerie van LVV over de bijzonderheden over de training.

De bedoeling is om een groep geselecteerden van het ministerie en de agrarische sector naar China te sturen voor een training betreffende paddenstoelenteelt. Dit alles zal geschieden op kosten van het gastland.

China ziet mogelijkheden binnen de agrarische sector van Suriname voor de kweek van eetbare paddenstoelen. Behalve een grote culinaire waarde, bevatten ze nuttige voedingsstoffen en weinig calorieën. Paddenstoelen hebben veel lekkere toepassingen in de keuken en zijn uitermate geschikt binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

BEKIJK OOK
Raad voor Verpleging in Suriname organiseert training Leadership for Change

Paddenstoelen worden in ons land vrijwel geïmporteerd in gedroogde vorm, vers of in blik, en dit alles tegen hoge prijzen. Met het tropisch klimaat en bodemgesteldheid in Suriname, kan Suriname paddenstoelen produceren.(GFC)