fbpx

China schenkt 17 voertuigen en 3 vaartuigen aan Suriname

Het Chinese ministerie van Defensie heeft ook dit jaar een geschenkzending gedaan aan de Surinaamse defensieorganisatie. De Chinese ambassadeur Jinxiong Zhang deed de ceremoniële overdracht aan minister Ronni Benschop.

De schenking bestaat uit 3 vaartuigen, 17 voertuigen en reserveonderdelen. De fysieke overdracht van de voertuigen heeft plaatsgevonden op de luchtmachtbasis en die van de vaartuigen op de marinebasis.

Volgens de ambassadeur komen de geschenkzendingen voort uit de vriendschapsbanden tussen beide natiën. De Volksrepubliek China levert materieel naar wens en behoefte van de defensieorganisatie.

Om adequaat en langdurig gebruik te maken van het materieel is onderhoud hiervan heel belangrijk. Er is daarom een training gekoppeld aan deze overdracht voor gebruik en onderhoud van het materieel. Hiervoor zal een technisch team uit China theoretisch en praktisch onderricht verzorgen aan technici van de Landmacht en de Marine hoe met het specifieke materieel om te gaan.

Van 25 juni tot 4 juli 2016 worden 15 technici van de Landmacht en 15 van de Marine op locatie getraind per type voertuig c.q. vaartuig.

Minister Benschop bedankte de ambassadeur voor de steun die de Volksrepubliek China, ook in deze moeilijke tijden aan de defensieorganisatie verleent. Het materieel zal de defensieorganisatie in staat stellen zijn taken beter uit te voeren en ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Hij rekent erop dat de vriendschap tussen beide natiën zal blijven bestaan en vergroot wordt.

Volgens Benschop is de bilaterale relatie tussen de beide defensieorganisaties hiervoor immers een brug met sterke pilaren.

Op verzoek van minister Benschop zal het Chinees technisch team bij deze gelegenheid in Suriname ook een complete inspectie doen van een eerder geleverd vaartuig, dat defect is geraakt. Indien reparatie direct mogelijk is, zullen die werkzaamheden worden uitgevoerd. Anders zullen noodzakelijke onderdelen bij de volgende zending worden meegenomen.

Overzicht geschenkgoederen:

– 3 vaartuigen
– 3 trucks (troepentransport)
– 4 ambulances
– 3 hijskraantrucks
– 5 watertanks
– 2 brandstoftanks
(GFC)

Overige berichten