fbpx
China probeert — met succes — lezen aan te moedigen met ‘leesmarathon’

Redactie GFC Nieuws — Zaterdag deden in China meer dan 7000 lezers in de Yangtze Delta-regio mee aan de ‘leesathon’. Met de jaarlijkse leesmarathon willen de Chinezen het lezen onder de bevolking stimuleren. Het wedstrijdboek was ditmaal Hoe vinden we een bewoonbare planeet, een populairwetenschappelijk boek dat bovendien nog niet is gepubliceerd in het vereenvoudigde Chinees.

De schrijver is James Kasting, hoogleraar geowetenschappen aan de Pennsylvania State University.

Het evenement dat mensen moet aanmoedigen meer te lezen, wordt steeds populairder. Dit jaar deden 1400 teams mee in 115 openbare bibliotheken in de provincies Shanghai, Jiangsu, Anhui en Zhejiang.

Alle deelnemers moesten als team hetzelfde boek binnen zes uren uitlezen. Daarna werden zij overhoord, om na te gaan wat er van de inhoud was blijven hangen.

De organisatoren zien de competitie als “een goede manier om een ​​leesgewoonte te koesteren en mensen het plezier te laten zien via de pagina’s in dit tijdperk van gefragmenteerde lectuur.”

Uit het laatste nationale leesverslag van de Chinese Academie voor Pers en Publicatie bleek dat een gemiddelde Chinese volwassene 4,67 boeken in 2018 las.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.