fbpx
China ondersteunt strijd Suriname tegen Covid-19

GFC NIEUWS- China onderhoudt goede banden met Suriname. Tegen deze achtergrond acht zij het van belang ons land ononderbroken bij te staan in de strijd tegen Covid-19.

In dit kader heeft de Chinese ambassadeur in Suriname Lui Quan donderdag een partij Personal Protective Equipment geschonken aan Suriname. Deze schenking is overhandigd aan de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin.

Volgens de Chinese ambassadeur is het niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer dat er ondersteuning zal komen vanuit China. De goede en vriendschappelijke band tussen Suriname en China ligt hieraan ten grondslag. “We are two friends and we respect and support each other,” typeert Lui Quan de bilaterale band.

Minister Ramdin zegt in zijn reactie dat de hulp enorm gewaardeerd wordt. De PPE zal worden overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid.

Tijdens het gesprek tussen de minister en de ambassadeur is er over meer dan alleen Covid-19 gesproken. De lopende projecten tussen de twee landen worden geëvalueerd in de komende twee weken waarna er gekeken zal worden naar verdieping en verbreding van de relatie met de volksrepubliek China.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…