fbpx

China neemt drastische maatregelen om bevolkingsgroei bij moslimminderheden te beperken

GFC NIEUWS- De Chinese overheid neemt “draconische maatregelen” om de bevolkingsgroei bij Oeigoerse en andere moslimminderheden in het uiterste westen van China te beperken, blijkt uit een nieuwe studie.
Tegelijkertijd moedigt ze “etnische Chinezen” aan om meer kinderen te hebben.
De nieuwe studie van de Duitse antropoloog Adrian Zenz baseert zich op onderzoek van de bevolkingsstatistieken en tientallen interviews met Oeigoerse en andere vrouwen uit Xinjiang, een autonome regio in het uiterste westen van China. De Oeigoeren zijn verwant met moslimvolkeren uit centraal-Azië, maar er wonen ook etnische Kazachen en andere moslimminderheden in Xinjiang.
Geboortecijfers in Xinjiang zijn vorig jaar gedaald met 24 procent in vergelijking met 4,2 procent in het hele land. Oorzaak daarvan zou de grootschalige geboortebeperkingscampagne zijn bij de autochtone moslimbevolking in het gebied. Vrouwen worden gedwongen om een spiraaltje te laten plaatsen, zich te laten steriliseren of zelfs abortus te plegen.
Nu blijkt dat de vrouwen in de regio intussen verplicht worden om mee te werken aan een grootschalige geboortebeperkingscampagne. Wie weigert, hangen zware boetes of opsluiting in een heropvoedingskamp boven het hoofd, schrijft Zenz in zijn studie.
De Chinese overheid noemt het rapport “fake news” en zegt dat alle bevolkingsgroepen in China gelijk behandeld worden.

OOK INTERESSANT
Behalve geen water uit de kraan nu ook geen stroom in delen Paramaribo- Noord