China is momenteel de machthebber op aarde

INGEZONDEN- Weinig mensen staan er echt bij stil. Maar de afgelopen twee weken is er door de coronacrisis een enorme verschuiving geweest in de machtsverhoudingen in de wereld. China is momenteel mogelijk het machtigste land ter wereld!

Het coronavirus heeft machtige landen zoals Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje maar ook de Verenigde Staten van Amerika en Canada volledig ontwricht. Ook kleinere landen als Nederland, België en Zweden staan momenteel met hun rug tegen te muur.

Ik heb het voornamelijk over de economische gevolgen die desastreus zijn. Dit zal op middellange termijn ook beslist zijn weerslag hebben op investeringen die gedaan zullen worden in hun militaire capaciteit.

China en ook Rusland hebben tot nu toe relatief minder last ervaren van de crisis.

Het is mijn verwachting dat veel Europese landen evenals de VS de komende jaren in een diepe economische recessie zullen belanden, indien deze explosieve virusuitbraak niet snel onder controle kan worden gebracht.

Het is China die daarmee een betere militaire -en economische machtspositie in de wereld krijgt en zichzelf mag kwalificeren als het machtigste land op onze planeet.

Drs. J. Kerto 

 

 

Overige berichten