fbpx
Facebook Pagelike Widget

China is momenteel de machthebber op aarde

INGEZONDEN- Weinig mensen staan er echt bij stil. Maar de afgelopen twee weken is er door de coronacrisis een enorme verschuiving geweest in de machtsverhoudingen in de wereld. China is momenteel mogelijk het machtigste land ter wereld!

Het coronavirus heeft machtige landen zoals Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje maar ook de Verenigde Staten van Amerika en Canada volledig ontwricht. Ook kleinere landen als Nederland, België en Zweden staan momenteel met hun rug tegen te muur.

Ik heb het voornamelijk over de economische gevolgen die desastreus zijn. Dit zal op middellange termijn ook beslist zijn weerslag hebben op investeringen die gedaan zullen worden in hun militaire capaciteit.

China en ook Rusland hebben tot nu toe relatief minder last ervaren van de crisis.

Het is mijn verwachting dat veel Europese landen evenals de VS de komende jaren in een diepe economische recessie zullen belanden, indien deze explosieve virusuitbraak niet snel onder controle kan worden gebracht.

Het is China die daarmee een betere militaire -en economische machtspositie in de wereld krijgt en zichzelf mag kwalificeren als het machtigste land op onze planeet.

Drs. J. Kerto 

 

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…