fbpx
Facebook Pagelike Widget

China haalt schouders op over sancties, importeert Iraanse olie

Redactie GFC Nieuws — China trekt zich niets aan van het Amerikaanse verbod om olie uit Iran te importeren. Beijing gaf de Pacific Bravo woensdag toestemming om binnen te varen met Iraanse olie. Washington had eerder gewaarschuwd dat het Hong Kong zou straffen als het schip toelating zou krijgen om in de stad aan te meren en diensten te ontvangen.

“China heeft zich altijd verzet tegen unilaterale sancties en zogenaamde lange arm-jurisdicties,” zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

Peking reageerde op een Amerikaans dreigement omdat de olietanker het exportverbod op Iraanse olie zou omzeilen.

De Chinezen vinden normale handel tussen Iran en de internationale gemeenschap “die binnen het raamwerk van internationale wetgeving ligt” redelijk en wettig. Dat zou moeten worden gerespecteerd en beschermd, vinden zij.

Onder de nieuwe sancties van 2 mei mogen grote importeerders zoals China, Zuid-Korea en India geen brandstof afnemen uit Iran. Amerika dreigde overtreders zelf ook sancties te zullen opleggen.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…