fbpx

China geeft herdenkingszegel staatsbezoek president Bouterse uit

GFC NIEUWS- In verband met het staatsbezoek van president Desiré Bouterse aan de Volksrepubliek China heeft de Nationale Filatelisten Associatie van China een herdenkingszegel uitgegeven.

Ons staatshoofd was in de periode 27-30 november op uitnodiging van president Xi Jinping te gast in het Aziatische land.

Op de herdenkingszegel staat een foto van president Bouterse met de boodschap ‘’ Embracing the valuable friendship between the peoples of Suriname and China through a strong and durable strategic partnership’’.

President Bouterse voelde zich vereerd dat er een herdenkingszegel ter ere van zijn staatsbezoek is uitgegeven. Het staatshoofd stond ook stil bij de hechte relatie die beide landen al jaren onderhouden.

Surinames ambassadeur in China, Patty Chen, gaf aan dat uitgifte van deze postzegel een demonstratie is van het wederszijdse respect dat beide landen voor elkaar hebben.

BEKIJK OOK
Politieman en partner slaan elkaar na ruzie op feest ex-partner

De bilaterale relatie tussen China en Suriname loopt al 44 jaar en is ontwikkeld tot een partnerschap gebaseerd op een sterke en solide structuur voor gediversifieerde samenwerking.

De uitgifte van de herdenkingszegel benadrukt verder een addidtionele brug naar een sterke en duurzame strategische partnerschap tussen Suriname en de Volksrepubliek China.

De uitgifte van de zegel is mogelijk gemaakt door de Filatelisten Associatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, de China Post Group en de Nationale Filatelisten Associatie van China. Tijdens deze plechtigheid was de Chinese ambassadeur in ons land Liu Quan ook aanwezig.