fbpx
Facebook Pagelike Widget

“China gebruikte geheim microgolfwapen om Indiase soldaten levend te koken”, beweert Chinese professor

GFC NIEUWS- Chinese troepen gebruikten microgolfwapens om Indiase soldaten te dwingen zich terug te trekken door hen tijdens een confrontatie in de Himalaya ernstig ziek te maken, zei een professor.

De elektromagnetische wapens die de menselijke weefsels van vijandelijke troepen koken “veranderden bergtoppen in magnetrons” en deden Indiase soldaten overgeven, vertelde internationale studies-expert Jin Canrong zijn studenten in Peking.

Microgolfwapens verwarmen watermoleculen op dezelfde manier als het keukenapparaat, waarbij ze zich op het water onder de huid richten en steeds meer pijn bij het doelwit veroorzaken op afstanden tot 0,6 km.

Jin prees de Chinese strijdkrachten voor het “schitterend” uitvoeren van de tactiek die de Indiase troepen uitschakelde zonder het verbod op schieten langs de betwiste grens te schenden.

Volgens de The Sun werden de wapens naar verluidt eind augustus ingezet, weken na een dodelijke vechtpartij met stenen en wapenstokken waarbij minstens 20 Indiase soldaten omkwamen.

Geweervuur is op grond van een oude overeenkomst verboden, hoewel er in september over en weer waarschuwingsschoten gelost zijn in een schotenwisseling waarvan beide partijen elkaar de schuld hebben gegeven.

Hoewel de VS ook wapens in microgolfstijl hebben ontwikkeld, is het vermeende gebruik ervan door China wellicht het eerste tegen vijandelijke troepen waar ook ter wereld.

Het wapen, dat ook bedoeld is om menigtes te beheersen, werkt door het water onder de huid te verwarmen tot pijnlijke temperaturen die mensen uit het gebied dwingen.

India heeft intussen de beweringen dat China microgolfwapens op zijn troepen gebruikte in een Himalaya-grensstrijd afgewezen als ‘nepnieuws’ en zegt dat ‘onze soldaten er nog zijn’.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…