fbpx

China financiert bouw ‘Suriname Agricultural Technical Coöperation Center’

GFC NIEUWS- De afgelopen week vond de ondertekening plaats voor de bouw van het ‘Suriname Agricultural Technical Coöperation Center’.

De ondertekening vond plaats tijdens een bezoek van de Chinese ambassadeur in Suriname, Liu Quan, aan minister Rabindre Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Het gebouw komt te staan in Wanica en wel te Tawajaripolder, waarvoor 30ha is gereserveerd.

Het project dat aanvankelijk in 2012 zou worden opgestart, maar vanwege stagnatie ietwat later van de grond komt, behelst de productieonderdelen groente, fruit en paddenstoelen.

Naast de ondertekening van dit project is ook gesproken over andere projecten, welke het ministerie in planning heeft met dit land. De ambassadeur is gevraagd te kijken naar mogelijk verdere samenwerking voor de toekomst.

BEKIJK OOK
Inbraak bij Warteca, kluizen gekraakt

Parmessar haalde aan dat Suriname op het gebied van de agrarische sector open staat voor investeringen, en vroeg de ambassadeur om na te gaan welke ondernemers vanuit China belangstelling hebben voor de sector.

Aan de ambassadeur is ook gevraagd om een overzicht te geven van beschikbare trainingen voor de sector, waar boeren aan kunnen meedoen.