China doneert medische hulpmiddelen aan Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- China heeft vandaag een partij medische hulpmiddelen geschonken aan Suriname.

De schenking is in ontvangst genomen door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

“Dit is niet de eerste keer dat de Volksrepubliek China ons land ondersteunt met middelen in de strijd tegen Covid-19”, merkte de bewindsman op.

De schenking omvat onder meer Sinopharm-vaccins, mondmaskers, handschoenen en ventilatieapparaten. De middelen zullen worden ingezet in de strijd tegen de verdere verspreiding van het COVID-19-virus, een strijd waarvoor beide landen zich inspannen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: China doodt 3 huiskatten die waren besmet met het coronavirus

Minister Ramdin is China zeer erkentelijk voor deze geste. China heeft ons land vanaf het begin ondersteund in de strijd tegen Covid-19. “Suriname is nog steeds aan het worstelen met deze pandemie, waar we snel uit moeten zien te komen”.

De bewindsman voegt eraan toe dat de situatie veel erger zou zijn zonder de ondersteuning van de Volksrepubliek China. Hij legt hierbij vooral de nadruk op de sterke diplomatieke relatie tussen beide landen, en spreekt de hoop uit dat deze op elk gebied nog sterker zal worden.

Minister Ramdin spreekt zijn bijzondere waardering uit voor deze geste, die zeker goed gebruikt zal worden. Het moet volgens hem echter niet uit het oog worden verloren dat vaccineren nog steeds het belangrijkste is.

Ambassadeur Han Jing, die namens de Volksrepubliek China de goederen aan minister Ramdin overhandigde, geeft aan dat zijn land meevoelt met alle landen in de wereld. “We merken dat de effecten van Covid-19 niet alleen impact hebben gehad op de gezondheid, maar ook op de economie”.

China heeft daarom gemeend om Suriname nog eens te voorzien van medische artikelen. Suriname is een van de eerste landen in de Caribische regio die diplomatieke banden onderhouden met de Volksrepubliek China.

Het Aziatische land belooft Suriname te blijven ondersteunen en het partnerschap met deze bevriende natie te willen voortzetten. “Wij zullen de Surinaamse overheid blijven ondersteunen”, benadrukt ambassadeur Han Jing.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER