fbpx

China bouwt ‘s werelds grootste windturbine midden van oceaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Een nieuw offshore windproject dat naar China komt, zal het grootste zijn dat tot nu toe is gebouwd, met een oppervlakte van zo hoog als een gebouw van 70 verdiepingen.

MingYang, de grootste particuliere windturbinefabrikant in China, heeft de lancering van de MySE 18.X-28X aangekondigd – en het zegt dat het de grootste windturbine ter wereld is.

Hoewel groter niet altijd beter is, kan dat hier gewoon het geval zijn, zegt MingYang. De MySE 18.X-28X heeft een geveegd gebied van meer dan 700.000 vierkante voet (66.052 vierkante meter), volgens New Atlas, wat betekent dat een enkel blad op de turbine door een hemelgebied snijdt ter grootte van negen voetbalvelden lang.

De turbine zal in staat zijn om “de meest extreme oceaanomstandigheden” aan te kunnen, inclusief tyfoons, en zal elk jaar voldoende energie produceren om bijna 100.000 mensen van stroom te voorzien.

MingYang schreef in een LinkedIn-bericht dat het hoopt dat de enorme turbine kan helpen zijn energie-output te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen die gepaard gaan met het installeren van meerdere, kleinere turbines met naar schatting $ 120.000 tot $ 150.000.

OOK INTERESSANT
Amerikaans echtpaar wordt vastgehouden in Haïti: ontvoerders eisen losgeld

De MySE18.X-28X zal niet alleen een belangrijke energiebron zijn voor duizenden huizen en bedrijven in China – het zal ook de koolstofvervuiling met meer dan 66.000 ton verminderen ten opzichte van conventionele energieproductiemethoden, zoals het verbranden van vuile energiebronnen.

China is het grootste vervuilende land van de planeet en produceert ongeveer 14% van de totale wereldwijde planeetoververhitting van gasvervuiling in 2021, volgens Our World In Data.

De nieuwe turbine is afgestemd op China’s 2060-doelstelling om netto-nulemissies te bereiken.

“Met de nieuwe MySE 18.X-28X heeft Mingyang een belangrijke stap gezet in de richting van het versnellen van de groene energietransitie door [kosten van elektriciteit] reducties en technologische doorbraken voor de offshore windindustrie te stimuleren,” schreef het bedrijf.

Foto: Cool Down