fbpx

China binnenkort grootste economische macht, ook op militair gebied inhaalslag gaande

GFC NIEUWS –China zal eerder dan verwacht de Verenigde Staten van Amerika inhalen en waarschijnlijk al in 2028 de grootste economie ter wereld worden.

In eerste instantie werd geraamd dat de inhaalslag rond 2032 afgerond zou worden. Dat prognosticeerde een denktank deze week.

Er is al jaren een economische machtsstrijd gaande tussen de twee grootmachten. De COVID-19 pandemie heeft voor de Amerikaanse economie desastreuze gevolgen die zeer opvallend in schril contrast staan met die van China.

Deze gevolgen hebben de rivaliteit in het voordeel van China doen doorslaan, staat in een jaarverslag van het Center for Economics and Business Research.

BEKIJK OOK
VHP: Alle vormen van slavernij uitbannen

Ook op militair gebied is China druk doende de Verenigde Staten in te halen. Verschillende Amerikaanse analisten zeggen dat de race nog sneller zal zijn gelopen indien Joe Biden inderdaad op 20 januari 2020 als nieuwe president van het land wordt geïnaugureerd.

President Donald Trump wordt door hen gezien als een betere en krachtigere wereldleider die in staat zou zijn Amerika sterker te maken.

Foto: Li Yang