fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

China beveelt onderzoek naar genetisch gemanipuleerde baby’s

China heeft een onderzoek bevolen naar de beweringen van een Chinese wetenschapper die zegt dat hij de genen van twee baby’s heeft aangepast. Het zou gaan om een wereldprimeur, maar internationaal wordt er erg sceptisch en verontwaardigd gereageerd.

De bewering komt van professor He Jiankui, aan de universiteit van Shenzhen in de Chinese provincie Guangdong. Hij maakte het nieuws in een video op YouTube bekend. “Twee mooie kleine Chinese meisjes genaamd Lulu en Nana zijn een paar weken geleden geboren, huilend en net zo gezond als elke andere baby”, klonk het.

OOK INTERESSANT
Oudste menselijke voetafdruk ontdekt

De Chinese wetenschapper beweert dat eerste genetisch gemanipuleerde baby’s al geboren zijn. Volgens de professor werd het DNA van twee tweelingzusjes enkele weken geleden aangepast, om hen resistent te maken tegen het aidsvirus. Met de methode kunnen genen worden veranderd, in- of uitgeschakeld, aangevuld of vervangen worden. Een geverifieerde wetenschappelijke publicatie over deze procedure is er niet.