fbpx
China bespreekt financiële samenwerkingsmechanisme met CELAC-landen

In het kader van het China-CELAC samenwerkingsraamwerk hebben vertegenwoordigers van de Latijns-Amerikaanse en Caribische landen (CELAC) deelgenomen aan het derde China-CELAC Seminar, te San Jose, Costa Rica.

Van 27 tot 28 juni werden de participanten geïnformeerd over de stand van zaken, ten aanzien van de toegang tot en de uitvoering van China-CELAC Fondsen.

Daarnaast werden nieuwe financieringsmogelijkheden geïntroduceerd door de regionale banken, te weten: de Inter-Amerikaanse Ontwikkelings Bank, de Caraibische Ontwikkelings Bank en de Ontwikkelings Bank van Latijns-Amerika.

Het seminar werd geopend door de residerende ambassadeur van China in Costa Rica, Tang Heng. Hij memoreerde de achtergrond voor de samenwerking tussen China en de CELAC-gemeenschap, zoals de oprichting van het fonds voor samenwerking inzake productieve capaciteit tussen China en Latijns-Amerika en het Caribisch gebied in 2015.

Hij haalde aan dat tot het einde van vorig jaar, de CELAC-landen hebben kunnen profiteren van de leningen of investeringen. Diverse projecten ter waarde van 22 miljard USD zijn gefinancierd.

De Chinese vertegenwoordiger moedigde de landen weliswaar aan om meer kwalitatieve projecten te deponeren om zodoende meer te halen uit de financiële middelen ter versterking van de CELAC-gemeenschap.

Bij de lancering van het China-Celac-Forum werd vastgesteld dat het een breed platform zou worden voor samenwerking tussen de landen op verscheidene gebieden, onder anderen: diplomatiek, politiek, economisch en milieu. Dit werd gememoreerd door de vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Costa Rica, Carolina Fernández. De leidende beginselen daarbij zijn: respect, gelijkheid, pluraliteit, wederzijds voordeel, openheid en integratie.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.