fbpx

Chileense peuter stierf na verkrachting door ‘oom’

Chili is geschokt en woedend vanwege de dood van een 19 maanden oude peuter. Het kind was verkracht door de partner van haar tante. Er werden betogingen gehouden waarin gerechtigheid wordt geëist voor het kind.

 

Ambar werd zondag met zware bloedingen binnengebracht in het Hospital San Juan de Dios de los Andes (HOSLA) in de stad Los Andes.

De tante vertelde dat Ambar gewond was geraakt door een val, maar de artsen zagen onmiddellijk dat de verwondingen niet overeen kwamen met die van een val.

Zij constateerden pneumatose, een abnormale aanwezigheid van lucht in de buikholte, en weefselbeschadiging die wezen op anale penetratie.

De kleine werd overgebracht naar de intensive care van een ander ziekenhuis waar zij een aantal operaties onderging, maar overleefde het niet.

Ambar stierf aan interne bloedingen en orgaanschade, veroorzaakt door duidelijk seksueel misbruik.

Haar verwondingen waren zo schokkend dat zelfs de medische staf de hulp van psychologen nodig had om te verwerken wat ze hadden gezien, staat in het politierapport.

Ondanks alle bewijs blijft de hoofdverdachte, de 30-jarige Andrés Espinoza Aravena, de vriend van Ambar’s tante (op de foto met kogelwerende helm en vest), volhouden dat het kind uit bed is gevallen.

FOTO:FRANCISCO FLORES SEGUEL/AGENCIAUNO