fbpx

Chief Scout Bouterse ontvangt delegatie Boy Scouts

President Desiré Bouterse heeft in zijn rol als Chief Scout een delegatie van de Boy Scouts ontvangen op het Presidentieel Paleis.

Dit in verband met de Jamboree, waar de delegatie naar toe gaat. De president, de Chief Scout, is de beschermheer van de scouting in Suriname. Zondag vertrekt de eerste groep en maandag de tweede.

Chief Scout Bouterse vond het een bijzondere eer om de plechtige ceremonie mee te maken. De hoofdcommissaris, Glenn Kranenburg, droeg de Nationale das voor de Chief Scout, waarna de twee het contingent team van hun dassen voorzag. Ook de verkenners kregen hun das.

“Indachtig de protocollen, normen en waarden die de Boy Scouts uitdragen, ben ik ervan overtuigd dat wij als vertegenwoordigers van Suriname, Suriname op de kaart zullen plaatsen”, sprak de Chief Scout.

Verder is hij ervan verzekerd dat het een groot succes zal worden.

De hoofdcommissaris van de Boy Scouts bedankte de Chief Scout voor zijn warm ontvangst en de steun die zij van hem hebben ontvangen.

De Jamboree wordt één keer in de vier jaren georganiseerd. Dit jaar wordt het gehouden in West Virginia, in de Verenigde staten van Amerika.

Tijdens de Jamboree zullen verschillende vraagstukken zoals klimaatsverandering, armoedebestrijding en jeugdcriminaliteit worden besproken.

Voor vertrek is het gebruik dat de Boy Scouts een bezoek brengen aan de Chief Scout, voor een afmars bezoek. De Jamboree duurt van 22 juli tot en met 2 augustus.

Naar meer berichten...