Chaos in India: man dumpt zieke moeder op straat, zoon bindt lijk vader op dak van auto

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man in India heeft zijn Covid-zieke moeder op straat gedumpt om te sterven, omdat hij bang was om besmet te raken.

In een ander geval heeft een zoon het lichaam van zijn vader die was overleden aan de gevolgen van het coronavirus op het dak van zijn voertuig vastgebonden en vervoerd naar een crematorium.

India wordt overspoeld door een enorme tweede golf van coronabesmettingen met een dubbel gemuteerde variant van het virus. Tegelijk is er een nieuwe dreiging: een variant met drie mutaties.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Drama: meer dan een miljoen doden in India de komende 100 dagen, zegt epidemioloog

Twee van de coronavarianten met drie mutaties zijn gevonden in patiëntenmonsters in vier Indiase staten: Maharashtra, Delhi, West-Bengalen en Chhattisgarh.

Onderzoekers in het land noemen de variant de “Bengaalse stam” en zeggen dat deze in potentie nog besmettelijker is dan de dubbel gemuteerde variant. Dit komt omdat drie Covid-varianten zijn samengesmolten tot een nieuwe, mogelijk dodelijkere variant.

De drievoudige mutant is in staat om aan het immuunsysteem te ontsnappen. Het virus kan zich hechten aan menselijke cellen om zo minder op te vallen, meldt The Sun.

Foto: Twitter

Overige berichten