Chaos bij Waka Pasi en omgeving op Phagwa-dag

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondanks de oproepen van de autoriteiten om Phagwa thuis te vieren, zijn honderden mensen naar de Palmentuin en Waka Pasi getogen om daar een groot feest te bouwen.

Door de Covid-situatie zijn de grootste activiteiten zoals het traditionele ‘massaal Phagwa vieren’ en de makhan chor wedstrijden in de Palmentuin, en het hypermoderne muziek- en dansfestival van Lustig, niet gehouden. Veel mensen hebben thuis met poeder gestrooid.

Een straat verder gaat een mobiele chautalgroep langs. In een pick-up rijdt de groep zingend en dansend rond in de straten van Paramaribo. Af en toe stoppen ze langs de weg om te zingen.

Ze doen ook huisbezoeken. Ze blijven een halfuur spelen en trekken dan door. Het repertoire bestaat niet alleen uit chautal. Kawina zit er ook tussen.

Rond 5 uur ’s middags was er al een lichte file rondom de Palmentuin waar grote groepen, waaronder gezinnen, aanwezig waren. Er is flink gefeest en aardig wat alcohol genuttigd, ook door minderjarigen, voordat de politie rond 18.00 uur op de drukte afkwam.

Rond 19.00 uur lukte het de politie om de menigte uit Waka Pasi en Palmentuin te krijgen. Het overgroot deel van de verwijderde mensen, en de stroom mensen die zich hadden bijgevoegd, bleven hangen op straat.

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..

Overige berichten