fbpx

Chané Ormskerk wint Student Excellence Awards

Twintig VOS-best geslaagden zijn deze week in het zonnetje gezet door Rotary Club Paramaribo Central (RCPC).
De Student Excellence Awards worden voor de vierendertigste (34e) keer uitgereikt. De top 3 bestaat uit: Chané Ormskerk van de AMS (1e plaats), Moriijah Atmodimedjo van de Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (2e plaats) en Ashitosh Sewradj van Scholengemeenschap Maho – HAVO (3e plaats).
“Het jaarlijks, elegant dassen event, is door de ontstane Covid-19 situatie, omgetoverd tot een casual drive through event, om ook dit jaar onze jongeren te erkennen voor hun uitzonderlijke prestaties”, zegt Vyas Gokoel, President RCPC.
De mondelinge presentaties hebben op zaterdag 29 augustus via Zoom plaatsgevonden. De presentaties zijn op basis van vooraf vastgestelde criteria getoetst. Een panel van Rotarians van Rotary Club of Paramaribo Central is belast met de jurering voor de ‘Student Excellence Awards’. De jury bestond dit jaar uit: Rene Abrahams, Wendy Ramautarsing, Gaetano Best, Danny Lo Fo Sang en Helyanthe Mac Donald.
Tijdens de mondelinge presentaties is er gelet op de volgende aspecten: een positieve instelling, een gezonde levensstijl, een goede studieplanning en time-management, het respecteren van waarden en normen in de samenleving, de ondersteuning van de directe omgeving, met name het gezin, zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen te hebben, een voorbeeld voor anderen te willen zijn door de optimale inzet van eigen talenten en mogelijkheden, een goede balans tussen inspanning (studie) en ontspanning te vinden, oog te hebben voor de behoefte aan ondersteuning van je medestudenten en anderen, waarde te hechten aan de betekenis van religie en geloof te hebben in een hoger wezen.
De locatie voor het drive-through event is gesponsord door Ringcenter Plaza aan de Ringweg. RCPC is alle sponsoren zeer erkentelijk voor hun genereuze cadeau’s. “Wij zijn super trots op onze jongeren. Jullie zijn de toekomst, onze toekomst. Wij blijven jullie volgen en ondersteunen”, zegt Angela van der Kooye, de MC voor het drive-through event.
Alle best geslaagden hebben zich aan de nationale Covid-19-regels gehouden en zijn allen met leuke cadeau’s naar huis vertrokken.
Het is de eerste keer dat RCPC op deze manier een event organiseert voor jongeren.

BEKIJK OOK
Militair en burger aangehouden voor inbraak bij overheidskantoor