fbpx
Chané Ormskerk wint Student Excellence Awards

Twintig VOS-best geslaagden zijn deze week in het zonnetje gezet door Rotary Club Paramaribo Central (RCPC).

De Student Excellence Awards worden voor de vierendertigste (34e) keer uitgereikt. De top 3 bestaat uit: Chané Ormskerk van de AMS (1e plaats), Moriijah Atmodimedjo van de Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (2e plaats) en Ashitosh Sewradj van Scholengemeenschap Maho – HAVO (3e plaats).

“Het jaarlijks, elegant dassen event, is door de ontstane Covid-19 situatie, omgetoverd tot een casual drive through event, om ook dit jaar onze jongeren te erkennen voor hun uitzonderlijke prestaties”, zegt Vyas Gokoel, President RCPC.

De mondelinge presentaties hebben op zaterdag 29 augustus via Zoom plaatsgevonden. De presentaties zijn op basis van vooraf vastgestelde criteria getoetst. Een panel van Rotarians van Rotary Club of Paramaribo Central is belast met de jurering voor de ‘Student Excellence Awards’. De jury bestond dit jaar uit: Rene Abrahams, Wendy Ramautarsing, Gaetano Best, Danny Lo Fo Sang en Helyanthe Mac Donald.

Tijdens de mondelinge presentaties is er gelet op de volgende aspecten: een positieve instelling, een gezonde levensstijl, een goede studieplanning en time-management, het respecteren van waarden en normen in de samenleving, de ondersteuning van de directe omgeving, met name het gezin, zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen te hebben, een voorbeeld voor anderen te willen zijn door de optimale inzet van eigen talenten en mogelijkheden, een goede balans tussen inspanning (studie) en ontspanning te vinden, oog te hebben voor de behoefte aan ondersteuning van je medestudenten en anderen, waarde te hechten aan de betekenis van religie en geloof te hebben in een hoger wezen.

De locatie voor het drive-through event is gesponsord door Ringcenter Plaza aan de Ringweg. RCPC is alle sponsoren zeer erkentelijk voor hun genereuze cadeau’s. “Wij zijn super trots op onze jongeren. Jullie zijn de toekomst, onze toekomst. Wij blijven jullie volgen en ondersteunen”, zegt Angela van der Kooye, de MC voor het drive-through event.

Alle best geslaagden hebben zich aan de nationale Covid-19-regels gehouden en zijn allen met leuke cadeau’s naar huis vertrokken.

Het is de eerste keer dat RCPC op deze manier een event organiseert voor jongeren.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…