fbpx

Champagne, waterpijpen en mooie meisjes: of hoe je over je verlies heen komt

De vroege uitschakeling van de Russische voetbal-11 doet pijn. En die pijn moet je uitschakelen – bijvoorbeeld door net als de Russische voetballers Aleksandr Kokorin en Pavel Mamaev kisten champagne te laten aanrukken op een feestje. Een duur feestje: de champagne alleen al stond voor 250.000 euro op de rekening.

Kokorin en Mamaev zijn het middelpunt van een schandaal, nadat zij feestend werden gespot in een club in Monte Carlo. “Rivieren van champagne”, schrijven Russische media, vloeiden terwijl het Russische volkslied werd gespeeld.

De clubs zijn woedend en noemen het gedrag van de spelers “schandalig en onacceptabel”. Zij worden door hun clubs teruggezet naar de jeugdafdeling en krijgen een boete.

De twee spelen echter de vermoorde onschuld: ja, zij waren op een feestje in de Twiga Night Club, maar het was niet hún feestje. “Iemand vierde zijn verjaardag en wij waren gewoon aanwezig. Natuurlijk zag iedereen de flessen en men hoorde het Russische volkslied, maar waarom moeten wij daarvoor opdraaien?” vraagt Kokorin zich volgens Sports.ru af.

“Bovendien is het bedrag dat voor de champagne zou zijn betaald, belachelijk – voor dat bedrag koop je niet alleen de champagne, maar de hele tent” voegde de speler toe.

Hun verklaringen worden bevestigd door Flavio Briatore, eigenaar van de club. De spelers waren daar gewoon voor een etentje met hun vrouwen. Daar was toevallig een privéfeestje aan de gang.

Alexander-Kokorin-and-Pavel-Mamayev

Een paar rijke Russische fans stuurden als teken van respect flessen champagne naar de tafel van de spelers en vroegen de DJ het Russische volkslied te spelen. “En het grappigste van het hele incident is dat de spelers niet eens alcohol drinken”, zegt Briatore.

Zijn verhaal wordt echter ontkend door bezoekers van het feest. Kokorin en Mamaev hadden wel degelijk iedereen in de club getrakteerd op 500 flessen Armand de Brignac-champagne van 500 euro per fles, zeggen zij op L!fe.ru.

Die werd geserveerd op de klanken van het volkslied, terwijl de spelers een waterpijp rookten en omringd waren door meisjes, staat op de site.

Een andere website ging op onderzoek uit en ontdekte op sociale media dat het serveren van dure champagne op de tonen van het Russische volkslied een soort traditie is op feestjes van Kokorin en Mamaev.

Overige berichten