Cevihas werkt aan continue verbetering van dienstverlening

Derryl Boetoe directeur bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas) heeft sinds zijn aantreden in 2016 gewerkt aan verbetering van het kwaliteitsmanagement binnen het bedrijf. De ISO 9001 certificering in 2017 is daar een bewijs van. De jonge directeur is daarmee nog niet klaar met het verbeteren van de functie en ontwikkelen van de potentie van het bedrijf.

Boetoe wil het bedrijf zodanig inrichten dat het meer commercieel is dan faciliterend. De investeringen daarvoor zijn reeds gedaan. “Kwaliteit kost geld”, zegt de directeur in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. Over zijn plannen voor diversificatie van het bedrijf wil hij nog niet veel kwijt, maar zeker is dat hij lokaal het maximale uit het bedrijf wil halen om daarna internationaal een stempel te drukken. Het doel is om inkomsten te blijven genereren en tegelijkertijd te werken aan verbetering van de dienstverlening.

Cevihas wil voorzien in een ziektekostenverzekering voor buitenlandse vissers die aanmeren. De vissershaven fungeert als facilitator voor de verschillende vissersboten die in Surinaamse wateren vissen en hun vis voor verkoop of verwerking aanbieden in Suriname. De boten worden voorzien van water, ijs en brandstof en daarnaast zorgt de permanent aanwezige douane voor een vlot verloop van de inklaring en andere administratieve zaken. Ook de vreemdelingenpolitie is aanwezig op deze internationale haven.

“We weten welke belangrijke rol we hebben in het traject, daarom proberen we zoveel mogelijk zaken in orde te krijgen. Een daarvan is om in shift verband te werken”, zegt de directeur. Als internationale haven is het van belang dat er altijd iemand gereed staat om mensen van dienst te zijn. Er is nog veel ruimte voor verbetering en daarbij is ook de hulp van de overheid nodig, daar is Boetoe van overtuigd. Het bedrijf heeft een middle-man positie en zal samen met de actoren binnen de sector moeten kijken naar manieren om steeds verbetering te kunnen brengen.(GFC)

Overige berichten