fbpx

Ceremoniële oplevering Leiding 15 te Koewarasan

Het districtscommissariaat van Wanica – Noordwest heeft in samenspraak met de plaatselijke bewoners, de Leiding 15 betegeld. De minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, die tijdens dit bijzonder moment als eregast aanwezig was, vond dit initiatief zeer prijzenswaardig.

De bewindsman gaf aan dat dit een groot voorbeeld is voor de totale gemeenschap dat wij als volk van Suriname samen zaken kunnen realiseren. Bij dit project hebben de districtscommissarissen Sarwankoemar Ramai van Wanica-Noordwest, Audrey Hankers van Wanica-Zuidoost en Lakshminarain Doebay van Saramacca, onderling samengewerkt met de bestuursdiensten, dr- en rr-leden. Dit is ook een vorm van decentralisatie, waarbij men de ontwikkeling van hun woongebieden zelf ter hand kan nemen.

Dc Ramai gaf aan dat er tijdens de hoorzittingen heel wat zaken naar voren zijn gebracht door de buurtbewoners van alle ressorten. Het voorste gedeelte van Leiding 15 met een lengte van 105 meter was niet betegeld en verkeerde vaak in een erg onbegaanbare situatie. Er is enkele maanden geleden een onderhoud geweest met de buurtbewoners, waarna duidelijk werd dat zij bereid zijn om hun medewerking te verlenen.

BEKIJK OOK  Man die beweert boze geesten in zich te hebben door politie Coronie ingesloten

De werkzaamheden zijn door de manschappen van de afdeling Civiel Technische Dienst van het districtscommissariaat Wanica-Noordwest verricht onder toezicht van de bestuursdienst. Hierbij mag vermeld worden dat de buurtbewoners vrijwillig een handje mee hebben geholpen om de weg in een goede staat te doen verkeren.

Ramai is trots op de burgerparticipatie in zijn district. Als dank hebben de buurtbewoners die vrijwillig hebben geholpen de straat te betegelen elk een presentje van het commissariaat ontvangen.(GFC)