fbpx

Centrale – en Vreedzaam Markt sluiten een week voor grote schoonmaak

GFC NIEUWS- Vanaf maandag 9 september sluiten de Centrale – en de Vreedzaam Markt in Paramaribo hun deuren vanaf 15:00 uur.

De markten worden vervolgens weer opengesteld op 16 september voor de samenleving.

De sluiting houdt verband met een algehele schoonmaakbeurt. De marktleiding vraagt alle standhouders om hun volledige participatie

Districtscommissaris Mike Vincent Nerkust draagt er zorg voor dat de groothandelaren te bereiken zijn op het parkeerterrein van het pompgemaal naast de Markt en de kleine verkopers in de Jodenbreedestraat voor de verkoop van hun goederen.

De werkzaamheden houden onder meer in het afbreken van vervallen stands, opruimen en afvoeren van afval en het bespuiten van de bovenverdieping.

BEKIJK OOK
Justitieminister verlengt buitenfunctiestelling Hellings en Gentle met een week

Voorts het wassen van de nieuwe vishal, alsook de ringweg. Het aanpakken van het trottoir voor de Markt (rondom de Markt).

Bij het bestrijden van ongedierte, dienen alle stands opengemaakt te worden. Als dit niet gebeurt, krijgt men vanuit het commissariaat een boete opgelegd.

De ondersteunende diensten zijn het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, Energie Bedrijven Suriname, Korps Brandweer Suriname, Korps Politie Suriname, Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname, Santa Boma en Openbaar Groen.