CENASU krijgt visie en missie gericht op 21e eeuw

Het Centrum voor Nascholing Suriname (CENASU), overhandigde op woensdag 11 oktober 2016 de statuten: visie, missie en kernwaarden 2016-2021, aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux.

Het doel hiervan is te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van onderwijzend en niet-onderwijzend personeel, gericht op de 21 ste eeuw.

Peneux was blij met deze mijlpaal, welk na 5 jaar vechten, eindelijk is bereikt. “Nu gaat het eigenlijke werk beginnen. Leerkrachten moeten vrijgemaakt worden om trainingen te kunnen volgen. Ik vraag het bestuur te beginnen met het trainingstraject. Begin met degenen die wel willen. De anderen zullen zelf volgen. Het tweede aspect is nagaan of de trainingen iets zullen meebrengen in de beloning. Ik heb de minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om een commissie in te stellen, om dit te bespreken,” aldus de bewindsman.

Voorlopig zal gestart moeten worden met de Basis en VOJ scholen. Uiteindelijk komen de Hoger Opleidingen ook aan de beurt. “De meeste leerkrachten hebben een probleem met het opstellen van toetsen. Dit probleem zal nu worden opgelost.” Zo sprak de Onderwijsminister. Dit project was een samenwerking van de verschillende afdelingen van het MinOWC, het VVOB en directie en key-medewerkers van CENASU en uitgevoerd door Symbiont Consulting.

Bij de bijeenkomst werd verder aangekondigd dat het Centrum voor Nascholing Suriname tot stichting is overgeheveld. Het bestuur van de stichting staat onder leiding van onderdirecteur Onderwijs, Muriel Hoepel.

De directeur van CENASU, Daniela Rosario, streeft door middel van kernvoorwaarden naar het waarmaken van haar visie voor de stichting. De kernvoorwaarden zijn onder anderen: persoonlijke groei, teamwork, bevlogenheid, professionaliteit en klantgerichtheid. Zij beoogt het aanbieden van praktische en interactieve training en coaching voor verdere ontwikkeling van talenten en competenties.(GFC)

Overige berichten