Celstraf voor iedereen die het niet eens is met Israël: ‘Gevangenneming Amerikaanse studente was juist’

Israël zegt dat hij het volste recht had om een 22-jarige Amerikaanse studente in de gevangenis te gooien: “We doen wat volgens ons goed is voor de veiligheid van de staat Israël.”

Lara Alqasem landde vorige week op Ben-Gurion Airport met een geldig studentenvisum. Zij stond ingeschreven bij de Israëlische Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem.

Zij werd op de luchthaven gearresteerd omdat zij volgens Israël sympathiseert met de Palestijnse ‘Boycot, Desinvesterings- en Sanctiebeweging’  (BDS) die “strijdt om een ​​eind te maken aan de internationale steun voor Israëls onderdrukking van Palestijnen en om Israël onder druk te zetten om zich te houden aan het internationale recht.”

Gevangen om dipsausboycot

Zo zou zij volgens minister Gilad Erdan van Strategische Zaken leiding hebben gegeven aan een boycot van Sabra Hummus, een Israëlische dipsaus gemaakt van kikkererwten.

“Lara diende als voorzitter van een afdeling van een van de meest extremistische en met haat gevulde anti-Israël BDS-groepen in de Verenigde Staten” zei Erdan.

Israël zegt veel waarde te hechten aan de vrijheid van meningsuiting, “zelfs in gevallen waarin we het niet eens zijn met de uitgesproken politieke meningen” zegt regeringswoordvoerder Robert Palladino.

Maar Erdan is van mening dat Israël iedereen mag oppakken die zijn politiek afkeurt: “Israël staat geen toegang toe aan degenen die werken om het land schade toe te brengen, ongeacht hun excuus […] We doen wat we geloven dat juist is voor de veiligheid van de staat Israël, en dat is belangrijker dan wat de New York Times of andere kranten over de hele wereld over ons beleid zullen zeggen,” benadrukte Erdan.

De afgelopen maanden heeft Israël enkele uitgesproken critici gevangen genomen wanneer zij het land probeerden binnen te komen.

Foto: GoFundMe