fbpx
CELOS werkt aan evacuatie – en ontruimingsplan

Tijdens de jaarlijks terugkerende CELOS Safety week heeft het CELOS – personeel in de week van 10-14 juli trainingen gevolgd ter bevordering van de veiligheid op de werkvloer. Dit jaar werd een van de trainingen verzorgd door het Surinaams Rode kruis. In deze ging het om een training waarbij de bedrijfshulpverleners kennis en vaardigheden werden bijgebracht om preventief te werken.

De mogelijke schade bij calamiteiten kan worden voorkomen of beperkt met de kennis die de BHV-ers hebben opgedaan. De werknemers leren hoe een kwetsbaarheid- en capaciteitsonderzoek gepland, uitgevoerd en geëvalueerd moet worden.

Tijdens en na de CELOS Safetyweek 2017 zijn de bedrijfshulpverleners in verschillende sessies nagegaan welke risico’s en gevaren er zijn op de werkplek en wat potentieel kan zorgen dat er materiële of menselijke schade ontstaat bij eventuele calamiteiten of bepaalde natuurverschijnselen (rampen).

De bedoeling is dan dat deze risico’s en gevaren waar mogelijk verminderd of weggenomen worden en dat vooral de capaciteiten om te kunnen handelen voor, tijdens of na een ramp of calamiteit vergroot wordt.

De BHV-ers hebben onder begeleiding van het Surinaams Rode kruis een Vulnerability and capacity assessment rapport opgesteld. Afgelopen vrijdag vond de overhandiging plaats aan de directeur van CELOS.

In dit plan zijn onder andere de risico’s en gevaren opgenomen, met aanbevelingen en een ontruimingsplan welke opgezet en geïmplementeerd zal worden voor CELOS ter bevordering van de veiligheid.

Foto: Directeur CELOS, mw. Demon (Links) ontvangt het “Vulnerability and capacity assessment CELOS” rapport van mw. Pungtai (CELOS BHV-er). Humprey Blinker (SRK) en mw. Mahadew (CELOS BHV-er) kijken toe.

(GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…