fbpx

Cel dreigt voor jonge vrouw die getuige was van gevecht

Een 21-jarige Britse vrouw gaat mogelijk de cel in Dubai in, omdat zij getuige was van een gevecht in een bar. Bizar en wrang, omdat zij part noch deel had aan het gevecht.

De crux zit in het feit dat de veroorzaker van het gevecht als eerste naar de politie stapte – en dat betekent in Dubai bijna automatisch dat uitsluitend aan zijn verhaal waarde wordt gehecht. Dat zit zo.

Asa Hutchinson was met een groep vrienden in Dusty’s Bar in Dubai. De vrienden van Hutchinson fotografeerden een dronken Zweed die op een bank in slaap was gevallen.

Tijdens de fotosessie ontwaakte het model. Toen hij in de gaten kreeg dat hij vastgelegd werd op de foto, begon hij er gelijk op los te slaan, vertelt Hutchinson.

Zij verliet de arena en in de afwikkeling van het gevecht werden de paspoorten van haar vrienden ingenomen. Na betaling van een boete kregen zij die terug, waarop zij prompt het land verlieten.

OOK INTERESSANT
Ondernemer slachtoffer van beroving en mishandeling

De Zweed diende vervolgens een klacht in bij de politie. Na de aangifte arriveerde Asa op het politiebureau om te zien of zij iets voor haar maten kon betekenen.

Het 21-jarige meisje werd gearresteerd voor mishandeling van de 50-jarige Zweed en wordt ook verdacht van diefstal van zijn bril, die tijdens het gevecht zoek raakte. Dat kan haar op zes maanden cel komen te staan.

De organisatie Detained in Dubai staat haar bij en zegt dat zij wordt gepakt omdat de Zweed als eerste bij de politie arriveerde; dat betekent ter plaatse dat hij door de politie automatisch als slachtoffer wordt erkend.