fbpx

CBvS roept op om geen chaos te creëren

De Centrale Bank van Suriname(CBvS) heeft in een officiële verklaring opgeroepen om geen onnodige chaos te creëren. Dit doet zij naar aanleiding van diverse berichten die circuleren op Facebook over een mogelijke faillissement van De Surinaamsche Bank(DSB).

De Bank zegt kennis genomen te hebben van de berichten die verspreid worden. Ook een Nederlands blad ‘Trouw’ heeft onder andere aangegeven dat de grootste bank in Suriname mogelijk failliet gaat, omdat de overheid niet in staat is die terug te betalen.

In tegenstelling tot de negatieve berichten stelt de Moederbank dat zij zich houdt aan de Bankwet en toezicht houdt op het bankwezen. Er is een verbeteringstraject ingezet bij DSB dat zeker vruchten zal afwerpen.

OOK INTERESSANT
Zorgwekkende behandelkloof van ruim 90% bij depressie en 81% bij problematisch alcohol

“Oproepen die nu via social media gedaan worden hebben enkel en alleen tot doel om DSB, en daarmee ons geheel financieel systeem, via een bankrun te gronde te richten. Weest u erop bedacht dat geen enkele bank ter wereld in staat is om een bankrun te weerstaan. Zelfs de allergrootste bank in het sterkste land van de wereld zal daardoor capituleren. Wij moeten ons mede in eigen belang daarvoor niet laten lenen,” aldus de CBvS.(GFC)