fbpx
Facebook Pagelike Widget

CBvS: Ringfencing vreemde valuta kasreservemiddelen voltooid

GFC NIEUWS- Vrijdag is de laatste tranche van de aanwezige vreemde valuta kasreservemiddelen van de banken bij de Centrale Bank van Suriname ge-ringfenced.

Dit markeert het einde van een intensief traject, waarbij kasreservemiddelen zijn overgebracht naar de zgn. ‘ringfenced’ rekeningen, wat betekent dat deze rekeningen gezamenlijk worden beheerd door de CBvS en de banken, meldt de CBvS in een bericht.

Met de uitvoering van het Ringfence Plan was belast het Strategic Investment Committee (SIC), dat wordt voorgezeten door de Bank. Het SIC bestaat verder uit twee vertegenwoordigers van de Surinaamse Bankiersvereniging. Nu de uitvoering van het Ringfence Plan is voltooid, zal het SIC verder belast zijn met het prudent beheer van de vreemde valuta kasreservemiddelen van de banken.

Het ringfence-traject kon gelet op de omvang van de te beleggen middelen en de gestelde eisen niet in 1 keer uitgevoerd worden.

De ringfencing is door de Bank op een professionele en betrouwbare wijze uitgevoerd. De Bank zegt de Surinaamse Bankiersvereniging dank voor haar constructieve opstelling in deze alsmede het Strategic Investment Committee.

Tevens zet de Bank zich in om de herschikking van de termijndeposito’s van de banken op korte termijn af te ronden. Het voltooien van de ringfencing van de vreemde valuta kasreservemiddelen is een grote stap voorwaarts naar herstel van vertrouwen in het Surinaams bankwezen, meldt de CBvS.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…