fbpx
CBvS positief over overnameplannen RBC Suriname

Vandaag hebben de Republic Bank Limited uit Trinidad&Tobago en de RBC Royal Bank (Suriname) publiekelijk bekendgemaakt dat de Republic Bank Limited voornemens is om de RBC Royal Bank Suriname(RBC Suriname) over te nemen. Het is te verwachten dat deze overname in de komende maanden plaatsvindt.

Het besluit tot afstoting en overname maakt deel uit van het strategisch besluit van beide banken, dat een normale praktijk is in het (internationaal) bedrijfsleven. Er waren meerdere geïnteresseerde banken om de RBC Suriname over te nemen, laat de Centrale Bank van Suriname(CBvS) weten.

Op 31 maart is de knoop doorgehakt en gekozen voor de Republic Bank Limited. De Republic Bank Limited geeft aan dat zij vanaf 2012 het verlangen had om in Suriname te opereren, omdat de financiële stabiliteit en gediversifieerde en groeiende economie, Suriname tot een aantrekkelijk investeringsland maakt.

De Centrale Bank van Suriname zegt al enkele weken terug geïnformeerd te zijn geweest over de mogelijke overname door een andere financiële instelling. De Centrale Bank respecteert dergelijke zakelijke strategische besluiten in de financiële sector en is positief over de mogelijke overname van de RBC Royal Bank (Suriname) door een andere gerenommeerde bank.

De Republic Bank Limited heeft enorm veel ervaring in andere Caribische landen en zal op basis van haar decennialange kennis en expertise van markten en partnerschappen in staat zijn de Suriname clientèle op adequate manier te bedienen. De aanwezigheid van deze bank zal dus van grote toegevoegde waarde zijn voor de financiële sector van Suriname.

De Governors van de Centrale Bank van Suriname en de Centrale Bank van Trinidad&Tobago hebben over de op handen zijnde overname een telefonisch onderhoud gehad en elkaar verzekerd dat de overname geheel volgens geldende wettelijke bepalingen van beide landen zal geschieden en dat wederzijdse ondersteuning zal worden gegeven voor de efficiënte uitwisseling van informatie.

Directeur Geduld-Nijman van de Centrale Bank van Suriname, die toezicht houdt op het bank- en kredietwezen in Suriname, is namens de Centrale Bank van Suriname belast met de begeleiding van het proces van overname.

De Centrale Bank van Suriname verwacht dat de overname van de RBC Suriname door de Republic Bank Limited zal bijdragen aan de dynamiek die de sector meemaakt. De Centrale Bank van Suriname zal ervoor waken dat een uitermate zorgvuldig proces wordt doorlopen bij de overname, rekening houdend met de belangen van alle stakeholders in deze.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…