fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

CBvS organiseert ‘Anti Money Laundering Certified Associate’ training

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft, in samenwerking met de Florida International Bankers Association (FIBA), recentelijk een aanvang gemaakt met de AMLCA-training.

De training wordt gecoördineerd door de CBvS Academy, die in juli van dit jaar werd ingesteld. Deze afdeling zal zich beijveren om breed omvattende ondersteuning te bieden, teneinde de tekortkomingen in kennis en vaardigheden binnen het financieel systeem, op een structurele wijze weg te werken.

De coördinator van de Academy Emojano Rusland gaf aan dat er in de komende tijd meer educatieve activiteiten te merken zullen zijn.

De training is tweeledig en behelst een twee dagen fysieke ontmoeting met een van FIBA’s top professoren, de heer Marcos Kerbel, gevolgd door een online traject van maximaal 90 dagen. Het examen tot certificering is onderdeel van dit na traject.

De directeur van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT), Manisha Jhapsie, en de president van de Bank Robert-Gray van Trikt hebben in korte introductie toespraken aangegeven wat het belang is van Anti Money Laundering – en Counter Terrorisme Financiering activiteiten.

Hierbij werd het belang benadrukt van de wettelijke aanpassingen en de uitvoering ervan. De noodzaak van multi-institutionele samenwerking (de samenstelling van de participanten is daarom bij deze training ook uiterst gediversifieerd) en het incorporeren van nieuwe technologische methoden bij het achterhalen van digitale financiële fraude.

OOK INTERESSANT
Grachelle Sluisdom treedt donderdag toe tot VHP-fractie in DNA

Verder gaf de president aan waarom de Bank de noodzaak van educatie voor het financieel systeem erkent en daarom zoveel als mogelijk daarin investeert.

Het systeem moet niet alleen berekend zijn op de ondersteuning in de nationaal economische ontwikkeling maar moet eveneens een veilige professionele uitstraling hebben naar de wereld.

Elke aanval op ons systeem kunnen we alleen de kop indrukken indien we over voldoende AML/CTF-kennis beschikken. Hij gaf tenslotte aan over drie maanden 50 gecertificeerde AML-deskundigen erbij te willen hebben en opende hiermee officieel de training.

Professor Kerbel geeft op de collegedagen aan de historie van geld en hoe het fenomeen witwassen is begonnen. Hij behandelt enkele internationaal bekende AML-casussen en hun achtergrond en op welke manier er juridische maatregelen op deze zijn toegepast.

De CBvS Academy blijft via haar netwerk, in samenwerking met de FIBA, de participanten begeleiden in het examentraject en ziet de certificering met heel veel serieusheid en enthousiasme tegemoet.