CBvS: Koersstabiliteit prioriteit

GFC NIEUWS- “Wij moeten met z’n allen zo goed als mogelijk de koopkracht van die Surinaamse Dollars voor de consument proberen te verbeteren”.
Dat gaf de nieuwbakken governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, aan in een persconferentie op 28 februari.
Het doel van deze persconferentie was om aan te geven dat de CBvS en stakeholders de onstabiele koers gezamenlijk gaan aanpakken. Vertegenwoordigers van Surinaamse Bankiersvereniging, Vereniging van Bedrijfsleven, Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Vereniging van Cambiohouders en Kamer van Koophandel en Fabrieken waren aanwezig bij deze persconferentie.
Met de in hand hebbende mechanismen gaat de CBvS en de stakeholders een dempende werking van de koers tot stand te brengen. De koers is in de afgelopen periode door allerlei irrationele omstandigheden en inefficiënties gestegen. Dit werkt door in de vraag en het aanbod naar de USD. Er zal gezamenlijk met stakeholders worden nagegaan hoe het mechanisme van vraag en aanbod beter te kunnen beheersen.
Sinds maandag 24 februari heeft de governor drie keer overleg gepleegd met de Surinaamse Bankiersvereniging. Er wordt zorgvuldig gekeken naar het finaliseren/formaliseren van zaken. Ook wordt erop toegezien dat de beschikbare gelden goed bestemd worden en goed terecht komen.
Na de statement van governor Roemer, werd de media in de gelegenheid gesteld om enkele vragen te stellen. Na deze persconferentie was de governor wederom met stakeholders bijeen om brandende vraagstukken verder uit te werken.

Overige berichten