fbpx
CBvS hekelt uitlekken interne communicatie over situatie SPSB

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) deelt in een persbericht mee aan de samenleving dat de Stichting Surinaamse Postspaarbank (SPSB) een onder haar toezicht staande kredietinstelling is, die onderworpen is aan de werking van de Wet Toezicht Kredietwezen 2011.

Hiermede wenst de Centrale Bank van Suriname het publiek te informeren dat deze bank in conformiteit van onze toezicht eisen opereert, echter betreurt zij het vrijkomen van mogelijke interne communicatie, die deze bank kunnen schaden.

De Centrale Bank van Suriname is reeds in overleg met de directie over deze kwestie en zal te allen tijde haar taken als toezichthouder uitoefenen.

De Centrale Bank van Suriname geeft de samenleving de geruststelling dat zij haar taken conform de wet Toezicht Kredietwezen steeds zal uitoefenen, met name het toezicht op de financiële instellingen.

De continuïteit van de SPSB bank is niet in het geding en de Centrale Bank zal in nauw overleg met de directie blijven om deze kwestie tot een goed eind te brengen.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.