fbpx
Facebook Pagelike Widget

CBvS-directielid Hausil blijft aangehouden

GFC NIEUWS- Het ingesloten directielid van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Faranaz Hausil, blijft aangehouden.

Een verzoek van haar advocaten aan de rechter-commissaris (rc) om haar in voorlopige vrijheid te stellen, is afgewezen. De advocaten mogen ook geen contact hebben met hun cliënt. Er zal hoger beroep worden aangetekend tegen het besluit van de rc.

De 48-jarige Hausil is als verdachte aangemerkt in het onderzoek met betrekking tot vermeende malversaties gepleegd op de CBvS.

Zij is de tweede persoon van de moederbank, naast ex-governor Rovert van Trikt, die is ingesloten in de zaak die de Bank aanhangig maakte tegen van Trikt.

Op 28 januari heeft de Centrale Bank een brief gestuurd naar de procureur-generaal, waarin gevraagd werd om een onderzoek naar de handelingen van Van Trikt. De brief werd ondertekend door de toenmalige regeringscommissaris Vijay Kirpalani en drie bankdirecteuren, waaronder Hausil.

Van Trikt en zijn collega bij Orion Assurance & Advisory Ashween Angnoe zijn al enkele maanden opgesloten.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.