fbpx

CBvS biedt beleggingsalternatieven aan financiële instellingen

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname gaat over tot het geven van een nieuwe impuls aan de verdere ontwikkeling van de binnenlandse financiële markten.

Dit doet zij middels de introducie van nieuwe financiële instrumenten, namelijk goudcertificaten en certificates of deposit, welke zullen bijdragen aan modernisering van de monetaire beleidsvoering.

De Bank geeft per heden goudcertificaten en Centrale Bank Certificates of Deposit uit. Hiermede biedt zij in eerste instantie aan financiële instellingen beleggingsalternatieven voor korte, middellange en lange termijn met aantrekkelijke rentepercentages.

Bij voldoende interesse voor de beleggingsproducten zal de Bank het grote publiek eveneens in de gelegenheid stellen om te beleggen in haar financiële instrumenten.

De goudcertificaten zijn volledig gedekt door het monetair goud van de Bank en worden uitgegeven in drie coupures, waarvan de nominale waarden in grammen fijn goud zijn uitgedrukt.

BEKIJK OOK
19-jarige autobestuurder rijdt worstman op fiets dood

Afhankelijk van de looptijd wordt over de nominale goudwaarde van de goudcertificaten een vaste rente vergoed, in goud uitgedrukt doch in Surinaams wettig betaalmiddel uitgekeerd, variërend tussen 2% en 3% op jaarbasis.

De goudcertificaten zijn in de volgende looptijden en rentepercentages beschikbaar.

2 cbvs | GFC

Tevens geeft de Bank Certificates of Deposit uit in coupures van de volgende nominale waarden in SRD, looptijden en rentepercentages.

3 cbvs | GFC

Deze financiële instrumenten van de Bank markeren een nieuwe fase in haar beleidsvoering, die haar in staat zal stellen om de liquiditeitenmassa in de economie effectiever te beheersen.