fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

CBvS bespreekt jongste transactiebeleid met banken

Enkele banken hebben recentelijk stortings- en opnamekosten voor elke valutasoort geïntroduceerd. Critici menen dat de banken naar willekeur allerlei tarieven hebben ingevoerd en of verhoogd, om meer geld uit de zakken van cliënten te kloppen. Bij de een heet het dat de administratieve kosten zijn gestegen, bij de ander moet zogenaamd worden voldaan aan allerlei internationale eisen tegen witwassen van geld. Dan weer is het om het betalen met de pinpas te stimuleren, terwijl weer een andere Bank juist extra geld vraagt bij online overmakingen.

Opvallend bij dit alles is dat er niet één lijn te trekken is in deze kostenverhogingen. Het lijkt erop dat de banken bezig zijn met een soort inhaalslag om de verliezen te compenseren die zij in de afgelopen jaren hebben geleden, en waar zij de regering voor aankijken.

OOK INTERESSANT
Reactivering UNASUR cruciaal voor ontwikkeling Zuid-Amerika

Om structuur in deze zaak te brengen, heeft de president van de Centrale Bank van Suriname een bespreking gehad met de directies van de algemene banken.

In een persbericht hieronder leest u meer over het resultaat van de bespreking.
1 | GFC
1 1 1 | GFC
(GFC)