fbpx

CBB start met verstrekken 23.000 niet opgehaalde e-ID kaarten

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) start met het verstrekken van ruim 23.000 niet afgehaalde e-ID kaarten.
Het bureau zal hiermee op maandag 11 mei 2020 van start gaan. De bedoeling is dat de mensen opgeroepen zullen worden om zich aan te melden bij het bureau waar ze hun kaart moeten afhalen. Deze identificatiebewijzen liggen vanaf 2019 bij het CBB maar zijn door de mensen om verschillende redenen niet afgehaald.
Dit ondanks het feit, dat het CBB deze groep ruim van te voren een SMS-bericht heeft gestuurd met de mededeling om hun kaart af te halen, zegt directeur Dennis Menso.
De groep die zelf een nieuwe id-kaart moet maken is op zich niet groot. Bovendien hoeven burgers zich niet druk te maken dat ze zonder een ID-kaart niet kunnen stemmen op 25 mei. Elk officieel identificatiebewijs zoals een rijbewijs of paspoort volstaat op de dag der stemming.
De CBB-directeur deed ook een beroep op de samenleving om bij onduidelijkheden te vragen naar een onderzoek in plaats van de instituten onterecht te beschuldigen van het plegen van onregelmatigheden.
Op de burger rust ook de plicht om bij zaken als verhuizing, deze terstond door te geven aan het kantoor waar ze staan ingeschreven teneinde ongerief te voorkomen.

BEKIJK OOK
Eindexamens Mulo midden juli