fbpx

CBB beperkt dienstverlening door verscherpte Covid-maatregelen

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en zijn Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) zullen vanwege de verscherpte Covid-19 maatregelen open zijn voor beperkte diensten en beperkte openingstijden met ingang van 22 december.
De openingstijden zijn van 07.00 tot en met 13.00 uur. CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie deelt mee dat het CBB uitsluitend open zal zijn voor:
1. Aangifte van geboorte en overlijden
2. Aangifte van echtscheiding
Dit vanwege de wettelijke termijn die gekoppeld is bij het doen van aangifte en inschrijving. Ook zullen eerder gemaakte afspraken normaal voortgang vinden bijvoorbeeld aangifte van huwelijken die reeds zijn geschied. De CBB-directeur benadrukt dat het CBB geen diensten zal verlenen voor het verstrekken van onder andere uittreksels/nationaliteiten/geboorteaktes/stambomen of de aanvraag van paspoorten. Zij geeft aan dat erop zo een manier een grote toestroom van burgers voorkomen wordt bij het CBB en zijn BvB’s.
Ook in verband met de komende feestdagen gelden aangepaste openingstijden:
– 0p 24, 28, 29 en 30 december 2020 van 07:00 am-11:00 uur am
– Op 31 december 2020 van 07:00 am -10:00 uur am
Voor bijzonderheden kunnen burgers in contact treden met:
– De afdeling Voorlichting van het CBB op het telefoonnummer 494411
– Secretariaat directeur CBB op het telefoonnummer 490340
Aan de samenleving wordt gevraagd rekening te houden met de gewijzigde dienstverlening en medewerking te verlenen om zo de verdere verspreiding van Covid tegen te gaan. Kanapé-Pokie drukt de samenleving op het hart om de Covid-maatregelen te allen tijde op te volgen.

BEKIJK OOK
Surinaamse regering bereikt overeenstemming met financiële instanties over koersbeheersing