Cassipora beschermt zich tegen Covid-19

GFC NIEUWSREDACTIE- Het dorpsbestuur van Cassipora in Para-Oost zet zich enorm in voor het beschermen van de gemeenschap tegen Covid-19.

Dorpshoofd Muriël Fernandes heeft, in samenspraak met de bewoners, het dorp afgesloten. Personen van buiten mogen niet zonder toestemming van het dorpshoofd op bezoek komen.

Met de gemeenschap is afgesproken dat slechts een beperkt aantal bewoners inkopen mogen doen buiten Cassipora.

Een persoon kan voor andere dorpelingen goederen of producten halen. Daarnaast heeft het dorpshoofd een kleine winkel opgezet waar de mensen basisgoederen kunnen halen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Angst voor bedorven vaccins in Suriname

“Wij zijn een kleine gemeenschap en kunnen snel horen dat iemand het dorp is binnengekomen. Als die geen toestemming heeft van de kapitein, moet die onmiddellijk het dorp verlaten”, zegt Fernandes.

Zij vertelt dat als er mensen besmet mochten raken met het virus, zij ondergebracht zullen worden op het recreatieoord Blaka Watra, zoals eerder is gebeurd.

Sinds de uitbraak van het virus in maart 2020 raakten twee gezinnen van het dorp besmet, maar door ze te isoleren op Blaka Watra vond geen verdere verspreiding plaats.

“Er zijn hier gelukkig geen mensen overleden aan de ziekte en dat willen we zo houden”, zegt kapitein Fernandes.

Het dorpshoofd bevestigt dat veel mensen van het dorp zich vrijwillig hebben laten vaccineren nadat zij hierover informatie hebben gekregen van de Medische Zending.

Ze schat dat 95 procent van de dorpelingen hun eerste prikje hebben gekregen te Powakka.

In augustus krijgen zij hun tweede prik en dan is de groep volledig gevaccineerd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten