fbpx
Cassavetraining wordt aangepast voortgezet door LVV

GFC NIEUWS- Voor het verhogen van de productiviteit en vermindering van de productiekosten bij cassaveteelt is in 2017 het project, “Cassava industry – Production and Processing Technology Validation and Dissemination” van start gegaan.

Het project heeft als doel om onder andere de concurrentiepositie van cassaveboeren te verbeteren. Door de Caraïbische Ontwikkelingsbank (CDB) is er 1.2 miljoen US Dollars beschikbaar gesteld.

Dit project wordt door de FAO gecoördineerd en uitgevoerd in Suriname, Trinidad en Dominica. Er is marktonderzoek gepleegd om na te gaan wat de behoefte is naar cassave en cassaveproducten, zoals brood en cassavechips. Tevens zijn er bakkers getraind om brood te bakken op basis van 40% cassavemeel. Suriname exporteert op bescheiden schaal reeds cassave en cassaveproducten.

Chanderdew Keshari, projectcoördinator van het cassaveproject, heeft te Lelydorp de farmer fieldschool opgezet, alwaar de trainingen worden verzorgd. De train-the-trainersopleiding aan de landbouwvoorlichters van Paramaribo en Wanica is al afgerond, evenals de training aan de boeren van deze gebieden.

De voorbereidingen voor het trainen van de boeren te Groningen zijn reeds getroffen, echter zal door de COVID-19 pandemie de training aan boeren gefaseerd moeten plaatsvinden, met in acht name van de regels uitgevaardigd door het COVID-19 managementteam van de overheid.

“De COVID-19 pandemie heeft invloed op de hele wereld, we kunnen echter niet blijven stilzitten. Het is van belang om na te gaan hoe we aangepast en met inachtneming van de uitgevaardigde regels, de werkzaamheden kunnen continueren. De mogelijkheden die cassave met zich meebrengt zijn veelzijdig en hiervan moeten we gebruik maken”, aldus minister Rabin Parmessar.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…