fbpx

“Cassave Promotors Group” werkt aan nieuw broodsoort

In het gebouw van de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) hebben diverse bakkerijen zoals Fernandes, Sun Ice, Hollandia, De Molen en Rorarica, het proces van brood bakken uit geraspte cassave mogen meemaken.

Tanja Lieuw-A-Soe, voorzitter van de Agro Coöperatie “Wi Uma Fu Sranan” tevens ondervoorzitter van de Cassave Promotors Group, geeft aan reeds geruime tijd samen met het ministerie van landbouw Veeteelt en Visserij bezig te zijn, om na te gaan welke producten er allemaal gehaald kunnen worden uit cassave.

Dit project dat gefinancierd is door de Caribbean Development Bank (CDB), wordt uitgevoerd door de Food and Agriculture Organization (FAO).

Het doel van dit project is om zoveel mogelijk bakkers ertoe te bewegen om hun brood voor 60 procent uit meel en 40 procent uit geraspte cassave te bakken. “Ook al wordt brood niet goedkoper in de winkel, dan nog is het ons eigen product. De financiën vloeien dan terug naar de boeren en niet naar het buitenland”, sprak Lieuw-A-Soe.

Michel Klaiber, bakker van Torarica, stelde het op prijs dat hij het proces ook mee mocht maken. Hij merkte op dat het brood een lekkere smaak heeft en het de moeite waard is om het uit te proberen.(GFC)