fbpx
Facebook Pagelike Widget

Cashprobleem bij Surinaamse banken

GFC NIEUWS- De Surinaamse banken kampen met een tijdelijk cashvoorraadprobleem in Surinaamse dollars.

Hierdoor kunnen de Automatic Teller Machines (ATM’s), onvoldoende worden aangevuld en moeten er beperkingen worden opgelegd bij contante opnames in de bank.

De beperking houden onder andere in:
1– Het beperken van de dagopname limiet bij de ATMs;
2– Het beperken van contante opnames bij de kassa’s in de bank;
3– Beperkte bevoorrading van de ATM’s.

De banken betreuren deze overmachtsituatie en de irritatie die dit bij de klanten veroorzaakt. De banken werken nauw samen met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan een oplossing voor dit probleem en verwachten dat in de tweede helft van de maand juli, de resultaten hiervan al merkbaar zijn. Deze schaarste aan contante SRD’s heeft geen consequenties voor de girale beschikbaarheid van SRD’s.

Het lokale SRD interbancaire betalingsverkeer heeft normaal voortgang. Er zijn geen beperkingen op girale overmakingen. De banken adviseren en doen een beroep op op de samenleving, om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de gratis digitale en girale betaaloplossingen zoals online- en mobile banking, ewallets en POS-betalingen.

Deze gratis betaaloplossingen die al geruime tijd door de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) worden gepromoot, ondervinden geen gevolgen van het cash voorraadprobleem. Ook doet de SBV een beroep op de winkeliers, om de POS-betaalmogelijkheden aan de klanten beschikbaar te stellen en aan te bieden.

De banken verontschuldigingen zich voor dit ongerief en werken samen met de CBvS aan een spoedige oplossing. Voor specifieke vragen, kan men contact opnemen met de huisbank.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.