fbpx

Cartoonist DBS wilde ‘apetrotse vicepresident’ illustreren

GFC NIEUWS- Reinier Asmoredjo, cartoonist bij Dagblad Suriname (DBS) zegt dat hij met zijn karikatuur niemand wilde beledigen.
“Het was niet mijn bedoeling om mensen te beledigen. Ik wilde een apetrotse vicepresident uitbeelden. De uitdrukking ‘zo trots als een aap’ moest de karikatuur voorstellen. Ik biedt mijn welgemeende verontschuldigingen aan de samenleving, maar in het bijzonder de vicepresident”, zegt Asmoredjo in gesprek met Radio ABC.
Asmoredjo zegt dat zijn karikatuur gebaseerd is op een optreden van de vicepresident tijdens een live programma. Toen hij zijn naam zag langskomen op het scherm met daarvoor “Zijne Excellentie” was hij apetrots en vroeg om het weer in beeld te brengen.
Asmoredjo is al 35 jaar kunstenaar en werkt al 18 jaar als cartoonist bij DBS. Hij begrijpt dat er ophef is ontstaan binnen de samenleving, maar benadrukt dat zijn karikatuur verkeerd is geïnterpreteerd. “Ik hou me helemaal niet bezig met racisme. Ik ben mijn carrière in de kunstwereld begonnen met stukken over de Marrongemeenschap. Ik heb ze altijd in het voetlicht geplaatst.”

BEKIJK OOK
Politie gaat auto’s evenementenbezoekers die op de weg parkeren wegslepen