fbpx

Caricom en UN-SDG youth officers geïnstalleerd

GFC NIEUWS-In de vergaderzaal van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie zijn 35 youth officers geïnstalleerd.

Deze officers zijn een selectie uit bijna 175 aanmeldingen.

Voor het Caricom-programma hebben meer dan 100 jongeren zich opgegeven, terwijl meer dan 70 zich hebben aangemeld voor het United Nations Development Sustainable Development Goals, UN- SDG-Programma.

Na een sollicitatiegesprek heeft de selectie van de youth officers maandag plaatsgevonden. De youth officers zijn geïnstalleerd door minister Lalinie Gopal.

Georgette Grootfaam Caricom Jeugdambassadeur zegt trots te zijn op de nieuwe officers. De groep heeft getoond zich in te zetten en de schouders onder het werk te zullen zetten, om het Caricom Jeugd Ambassadeurs Programma naar grotere hoogtes te brengen.

De Caricom Jeugdambassadeurs hebben reeds voordat de officiers geïnstalleerd zijn het project 10.K For Caricom day uitgevoerd, dit was een project in verband met de CARICOM dag op 4 juli.

Dit project is uitgevoerd op 30 juni en hier hebben de jongeren bewezen goed gemotiveerd te zijn.

Sivern Hammen, UN-SDG Jeugdambassadeur, zegt blij te zijn met deze dag en spreekt de hoop uit dat de officers gemotiveerd blijven om samen met de ambassadeurs het werk te klaren.

Minister Gopal, voorzitter van de Jeugd Advies Raad, Richenel Trustfull en de Jeugdambassadeurs hebben allen aangegeven dat de jongeren samen met de ambassadeurs het werk zullen doen. Ze waren het er allemaal mee eens dat de net geïnstalleerde officers voorbeeldfiguren zijn en dat de jongeren naar hen zullen opkijken.

Gopal zegt altijd haar ondersteuning te zullen verlenen aan het jeugdambassadeursprogramma.

Suriname is de portfoliohouder van jeugd binnen de Caricom en hiermee is ook bewezen dat deze regering de jongeren voldoende ruimte geeft om het jongerenbeleid te helpen bepalen.

Overige berichten