fbpx
Facebook Pagelike Widget

CARICOM Electorale Waarnemersmissie start werkzaamheden

GFC NIEUWS- De CARICOM Electorale Waarnemersmissie heeft woensdag haar werkzaamheden aangevangen met het afleggen van een beleefdheidsbezoek aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle.

Tijdens het onderhoud heeft de bewindsvrouwe de delegatie welkom geheten in de Republiek van Suriname en het belang benadrukt, van de afvaardiging door de CARICOM van deze Missie in verband met de Algemene, Vrije en Geheime Verkiezingen op 25 mei 2020, meer nog tegen de achtergrond van de wereldwijde uitdagingen in verband met de COVID-19 pandemie.

De bewindsvrouwe heeft waardering uitgesproken aan elk delegatielid voor hun committering om af te reizen naar Suriname en de internationale electorale waarnemingsmissie uit te voeren, in het belang van regionale solidariteit en samenwerking.

Suriname is het eerste land in de regio die een verkiezing organiseert onder de huidige COVID -19 omstandigheden en zal daarom als model dienen voor de regio.

De delegatie onder leiding van Dora James, Supervisor van de Elections Commissie van St. Vincent and the Grenadines, heeft aangegeven dat de CARICOM een éénheid vormt en dat er hiermee ook gestalte wordt gegeven aan de integratie gedachte.

Voorts werd het belang van internationale waarneming voor zowel interne alsook externe partners benadrukt.

Het ligt in de bedoeling dat de 4-koppige delegatie naast gesprekken met het Onafhankelijk Kiesbureau alsook andere nationale verkiezingsautoriteiten, ontmoetingen zal hebben met onder andere het traditioneel gezag, vertegenwoordigers van politieke partijen, de media alsook maatschappelijk groeperingen.

President Desiré Bouterse zal de delegatie later deze week, op hun verzoek, ook ontvangen.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…